mesajul-rectorului-si-decanului

Mesajul decanului

Stimaţi studenţi,

fm2Facultatea de Medicină nr. 2 este o subdiviziune a Universităţii care asigură managementul organizatoric, didactic şi metodic al studenţilor din alte ţări.

Facultatea gestionează toate activităţile studenţilor străini de la admitere şi înmatriculare până la absolvire şi licenţiere. Având în responsabilitate toţi studenţii străini, Facultatea este integrată pe orizontală în toate structurile universitare în care cetăţenii din alte state îşi fac studiile.

Unul dintre obiectivele Facultăţii este implementarea procesului de internaţionalizare a studiilor atât pentru studenţii de peste hotare, cât şi pentru cei autohtoni. În contextul globalizării emergente, profilul absolventului competitiv trebuie să conţină nu doar standarde profesionale şi motivaţionale, dar şi de comunicare. Aceasta se face la Facultate, care realmente este o şcoală de comunicare. Abilităţile de comunicare sunt indispensabile activităţii mediciniste, iar echitatea, toleranţa şi respectul reciproc sunt pilonii care promovează mediul academic, lucrativ în Universitate. Cadrele didactice de la catedrele şi clinicile universitare au competenţe superioare profesionale şi sunt certificaţi şi pentru realizarea procesului didactic în limba engleză. Echipa Decanatului Facultăţii are capacitatea necesară pentru asigurarea interacţiunii eficiente, respectuoase şi sigure cu studenţii străini.

Suntem la dispoziţia Dumneavoastră să Vă asistăm parcursul universitar spre absolvire sau cel postuniversitar spre licenţiere. În acelaşi timp, mizăm mult şi pe efortul personal pe care urmează să-l depuneţi pentru a face faţă tuturor provocărilor.

Baftă la studii, prieteni!

Mircea Beţiu,

Decan, Facultatea de Medicină nr. 2